Roter Muskateller #nofilter Bio Kemetner 2021, Kamptal

Nefiltrovaný Muskateller udělaný do lehce naturálního stylu s minimem obsahu síry po nalahvování.

Můžeme doručit do:
25.11.2024
525 Kč
Skladem (>5 ks)

Intenzivní muškátová aromatika doplněná o aroma hrušky, kandovaného pomeranče a květinových tónů. Koncentrovaná a bohatá chuť se středně plným tělem, živou kyselinou a dobrou délkou.

Půdní podloží: spraše
Viniční trať: Hofstadt, nadmořská výška 200-220 m.n.m.
Vinifikace: hrozny sklizeny ručně, 5 dní leželo na slupkách, jemné lisování a zpracování, fermentace s přírodními kvasinkami, zrálo v použitých dubových sudech (500 l), poté získává ještě z ležení 3 měsíců na láhvi po lahvování. 
Alkohol: 11,5 % vol.

Kód Kód: 78
Jméno značky: Kemetner
Kategorie: Kamptal
Odrůda: Roter Muskateller
Typ vína: bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:


Bio Weingut Kemetner je rodinné vinařství z Kamptalu, kde každý člen rodiny přispívá svým malým dílem k dosažení jejich cíle vytvořit čísté přírodní víno v kombinaci tradice a nových vizí. Vinařství vede Leopold se ženou Margit, který je 11. generací. Pomahájí jim jejich děti Simon, Nikolaus a Julia. Prarodičové Poldi a Herta se stálé podílejí na práci na vinohradech.

Tradice sahá až do 17. století k Nicolausovi Kemetnerovi a dále jeho synovi Johannesovi, který byl už v roce 1666 ‚Vinitor in Etsdorf‘. Historici dokonce dohledali pečeť vinařství, která byla použita na starých trhových dokladech z roku 1741 a ta dnes slouží jako symbol vinařství a je použita na etiketách.

Filozofie vinařství je založena na úzkém propojení s přírodou. Už pro dědu Leopolda byla práce v rovnováze s přírodou velice blízká a od roku 2008 je práce ve vinařství založena pouze na biologických postupech. Všechny hrozny jsou sklízeny ručně, řez a sklizeň jsou řízeny podle měsíčních fází. Veškeré hnojení je díky kompostu a nikoliv minerálními hnojivy. Prořezávání je prováděno pečlivě a opatrně, a proto jsou keře schopny dosahovat vysokého věku. Ve svých vinohradech pěstují biodiverzitu, proto zde najdeme i stromy broskví, třešní, nebo i mrkev a česnek. Kvasinky jsou pouze přírodní nebo organické a vína nejsou nikdy docukrována či nějak jinak vylepšována. Hotová vína jsou dosiřována vždy jen minimálně a hladina síry se drží hodně pod stanoveným limitem.

Všichni v rodině jsou přesvědčeni, že trvale udržitelný způsob práce je pro ně jediný způsob práce jak na vinohradě, tak ve sklepě, a jsou tak schopni vyrábět vysoce kvalitní vína, která v sobě otisknou půdu charakteristickou pro region, klimat a odrůdovost. Vzhledem k tomu, že se rodina Kemetner spoléhá na přírodu každý den, bere si za zodpovědnost o ni nazpět pěčovat a považuje za nutné toto ‚partnerství‘ respektovat.

Vinařství obhospodařuje mimo další vinohrad Karl, který je vhodný zejména pro Grüner Veltliner, Riesling a Sauvignon. Čelí na jih a na jihozápad, jeho podloží jsou zejména jíl a svrchní písečné půdy. Nachází se v nadmořské výšce 280-340 metrů nad mořem, na mírných svazích se pracuje v terasách a na východní straně je krytý lesem. Mezi další vinohrady, na kterých vinařství Kemetner pracuje, jsou Wohra, Oberhasel, Hölle, Wolfsgraben, Galgenberg a Hofstadt.

 

Zpět do obchodu